IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

marți, 25 septembrie 2012

SCRABBLE Partida1 - Turul18

Scrie depunerea la COMENTARII, până joi 27 sept. ora 24 !

29 de comentarii:

 1. 15 A :SPENTALI=92p.
  Multumim,domnule Patratica, a fost fain si palpitant!As dori sa particip din nou.

  RăspundețiȘtergere
 2. 15A----PLANSE----8X3=24pct+
  SUAVE---------12
  ---
  36pct.


  Referitor la următorul concurs de scrabble:
  1)- DA , particip.
  2)- Termenul de depunere de 3 zile este perfect.E un termen rezonabil.Dacă la început pare cam mare, după un anumit nr. de depuneri, poate fi chiar cam scurt(să nu uităm că mai există serviciu,necazuri,obligaţii de familie,etc.). Şi apoi mai este şi conexiunea la NET...
  3)Mie mi-a plăcut concursul.Ar fi bine ca cei ce participă să o facă de la început şi nu după ce s-a dat startul. Chiar dacă unii "aleargă" bine...
  4)Propunere- Cei ce nu depun 3 tururi să fie scoşi din concurs şi clasament.
  5)Dacă se poate să scoateţi pătrăţelul ăla care se mişcă şi ne şi întunecă imaginea...
  Mulţumim pentru jurizare, pentru timpul ce ni l-ai acordat. Toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1) Am notat.
   2) Ai pus degetul pe rană. Da, pot interveni multe impedimente sau obligaţii de familie şi consider că intervalul de trei zile ar fi cel indicat.
   3) E treaba lor, dacă intră mai târziu în concurs, pornesc de la zero.
   4) De analizat...
   5) Şi mie mi-ar plăcea să dispară, dar este una din modalităţile site-ului care mă găzduieşte (gratis), de a afişa reclamele care, probabil, îl întreţin.
   6) Mi-a făcut plăcere!

   Ștergere
 3. N3 - PLANSET = 67 p. (adiacentul EM apare ca element de compunere in MDN. e permis, nu ? )

  Chiar daca eu am lipsit cateva tururi, nu cred ca marirea timpului ar fi necesara. 3 zile mi se pare ok ca timp de gandire. Daca vrem sa dinamizam putin probabil ca 2 zile ar fi indicate, dar eu sustin in continuare varianta cu 3 zile.

  RăspundețiȘtergere
 4. turul 18

  N 3 - PLANSET - 67p. total = 847p.

  - cred că 2 zile sunt suficiente

  nelu roman - sibiu

  RăspundețiȘtergere
 5. Aş putea depune aşa:
  N2: PLANSET + TM = 20 + 5 + 50 = 75 puncte.
  Dar, TM nu apare la lista celor de două cuvinte.
  În schimb, apare în DEX online, astfel:
  Tm, simbol chimic pentru tuliu.
  Sursa: DE (1993-2009).

  Dacă dau puţin în urmă (cu doar două tururi), la fel a făcut şi Moş Gerila, pentru ES.
  Citez:
  " es, mi* bemol*, în terminologia germană. Sursa: DTM. "
  Es, simbol chimic pentru einsteiniu.
  Sursa: DE (1993-2009)

  Care e procedura în acest caz?

  RăspundețiȘtergere
 6. PETRE HRISTODULO

  depunere T18: 15A - PLANTE = 36p
  confirm participarea la partida cu nr. 2;
  termen de gandire - 2 zile;
  imbunatatirea listei cuvintelor de 2 litere;
  la 4 - 5 tururi o problema de scrabble
  cu stima,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1) Vă aştept...
   2) Rămâne, totuşi, termenul de trei zile... Dacă scurtez intervalul, mă îndoiesc că voi putea ţine pasul ca arbitru, ca şi concurent mi-ar conveni...
   3) Am şi eu în vedere acest lucru...
   4) Am cochetat, prin anii '80, cu compunerea problemelor de scrabble, dar am fost eclipsat de "geniul" Nicolae Oprişiu, la vremea aceea, o somitate în ludic. Aşa că am renunţat şi, în timp, mi-am pierdut antrenamentul. Dacă primesc de la cititori acest gen de probleme, le voi posta cu mare drag!!!

   Ștergere
 7. Chiar dacă n-am făcut-o la depunerea anterioară, voi da răspunsul acum, cu o nouă depunere, asta în cazul în care precedenta nu va fi luată în considerare.
  Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la acest concurs, drept urmare îmi anunţ candidatura de "postac" şi la următoarea.
  Termenul de gândire, din mai multe considerente, prefer să rămână la trei zile. Cred că e în avantajul tuturor. Pot fi contrazis, dar îmi voi menţine părerea.
  Îmbunătăţirile care pot fi aduse, sunt în zona listei de 2 litere. Ar trebui cel puţin COMPLETATĂ, pentru că sunt destule cuvinte introduse în ultimii ani în dicţionare. Aş prefera să ieşim din latura conservat(or)ismului. La fel, e doar o părere.

  În caz că depunerea precedentă nu intră în atenţia arbitrului, am să las o alta, şi anume:
  N3: PLANSET = 67 PUNCTE.
  Şi... nu e singurul SCRABBLE!
  Aştept cu nerăbdare următoarea partidă.
  Sănătate maximă, Petrică, şi spor la extras, socotit, "clasamentat", arbitrat, etc., etc., etc..

  RăspundețiȘtergere
 8. Deşi am depăşit iar termenul, depun la 15A PLANŞE, ca să am ocazia să mă înscriu la următorul concurs şi să fac două propuneri. Prima ar fi să încercăm ca la următoarea ediţie a Cupei Pătrăţică să jucăm folosind şi formele flexionare ale cuvintelor, cu declinări, conjugări şi altele asemenea... Iar a doua propunere ţine de bucătăria internă a blogului. Cred că ar fi mult mai simplu dacă am găsi toate postările legate de concurs strânse la un singur loc, adică să putem revedea toate etapele una după alta, cursiv, fără să fie nevoie să dăm mereu pagini înapoi. E simplu să creaţi din setări un nor de etichete, apoi, la sfârşitul fiecărei postări (etape), să adăugaţi eticheta Scrabble, de exemplu. Participanţii la concurs nu trebuie decât să facă un click pe acest cuvânt şi li se vor afişa doar paginile de concurs. Asta aşa, pentru comoditate :) În acel nor de etichete se grupa postările cu careuri, enigmistică, umor..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu prima propunere, Dane, din păcate, nu pot fi de acord. Introducerea folosirii formelor flexionare, a fost principalul motiv pentru care am renunţat la scrabble-ul competiţional. Chiar dacă ridică spectaculozitatea jocului, această formă de joc nu poate înlocui farmecul scrable-ului clasic. Ăsta sunt eu, un nostalgic...
   Referitor la cea de-a doua propunere, cred că o să-ţi solicit ajutorul "în direct" la telefon, ca nu cumva să-mi prind degetele prin setări. În pauza de săptămâna viitoare, o să te contactez, dacă nu te deranjează...

   Ștergere
  2. Despre telefon: oricând, cu cea mai mare plăcere! Cât despre flexiuni, vom respecta regulile casei, desigur. A fost doar un gând. :)

   Ștergere
 9. uff ,iar a gasit domnul Rebusman ,solutia corecta...speram sa i-au locul 3...ma multumesc cu mentiune?:)

  RăspundețiȘtergere
 10. Cu toate scuzele de rigoare ,n-as dori sa folosim toate formele flexionare ale cuvintelor..ar fi prea la indemana oricarui concurent,si n-ar mai avea farmec jocul....iar gramatica are si ea un rol important aici ,poate? nu?

  RăspundețiȘtergere
 11. IAR TERMENUL DE 2 ZILE ASA CUM A FOST PANA ACUM,PARE DESTUL DE BUN.JUCAM DE PLACERE,DOAR.CUNOASTEM FIECARE DINTRE NOI SENTIMENTUL
  DE REGRET ,CAND NU GASIM CUVANTUL POTRIVIT,DAR PANA LA URMA ASTA E FARMECUL. :)E O PARERE DOAR.NE VOM CONFORMA REGULILOR DUMNEAVOASTRA.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Până acum, termenul a fost de trei zile, d-nă Huc... şi aşa va rămâne.

   Ștergere