IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

vineri, 14 decembrie 2012

DACĂ E VINERI... E SIMONA! - ARITMETICĂ LA GRĂDINIŢĂ (Biverb)

Click pe imagine pentru a o mări !
Scrie soluţia la COMENTARII, apoi apasă PUBLICAŢI !
Comentariile şi răspunsurile vor fi publicate între 48 şi 72 ore.

28 de comentarii:

  1. Am stat "la panda" sa vad cat mai repede problema Simonei. Si am rezolvat-o!!! Sunt bucuros: NUMARA TANCII (nu m arata n ci i). E fantastica! Oare cum ii trec prin cap Simonei toate aceste idei? Pana acum nu cred ca a repetat o formula, intotdeauna vine cu ceva nou si surprinzator. Eu o admir sincer.
    Marius D., Cluj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai stat "la pândă", iar eu, spre ruşinea mea, am uitat de răspunsuri. O fac acum...
      Felicitări pentru rapiditatea găsirii soluţiei, Marius!

      Ștergere
  2. Sara buna,
    E aproape ora 22 si noi ne-am adunat, ca in fiecare vineri, la "Clubul S", asa-i zicem acum, ca sa nu creada nevestele ori prietenele ca ne ducem la vreo intalnire cu Simona...
    NUMARA TANCII e solutia problemei din vinerea asta, adica NU M ARATA N CI I. Iar ne-am distrat la aflarea solutiei. Simona are un umor fin in tot ce compune, dandu-ti satisfactia ca ai descoperitt formulele ei nemaipomenite. Noi credem ca merita felicitari sincere. Si dvs. pentru prezentare!
    Grupul HD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De umor nu duceţi lipsă nici voi... M-a amuzat teribil chestia cu "Clubul S"!!!

      Ștergere
  3. Ce aritmetica ar putea face copiii la gradinita, decat sa numere? Titlul m-a ajutat cam 75%, as spune.
    NUMARA TANCII - nu m arata n ci i
    Intai am dedus problema si abia apoi am interpretat-o. Simona are o minte parca anume croita pentru enigme, asta e parerea mea! Felicitari si pentru prezentare (cum as putea sa n-o remarc, domnule Patratica?)!
    Cu sincera consideratie,
    Miki

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am gandit pana tarziu in noapte la jocul asta al Simonei, dar numai azi m-am prins ce-i cu degetul ala aratator. Deci,
    NUMARA TANCII -nu m arata n ci i
    Mi-a placut mult de tot! Pana acum n-am intalnit o problema a Simonei care sa ma dezamageasca in vreun fel. Ma tot intreb cum ii vin ideile astea nastrusnice.
    Aurel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie să ne mai întrebăm cum îi vin "ideile astea năstruşnice", e clar, Simona "pute" de talent! Întrebarea care trebuie să ne frământe e "ce surprize ne mai rezervă Simona?"...

      Ștergere
  5. Solutia este NUMARA TANCII - NU M ARATA N CI I
    Este a cincea problema a acestei autoare pe care am reusit sa o rezolv, de pe ambele bloguri. Imi plac foarte mult jocurile sale, fiindca sunt deosebite.
    Cosmin (student)

    RăspundețiȘtergere
  6. NUMARA TANCII - NU-M-ARATA-N-CI-I
    Excelent gandita si reprezentata! E fantastica Simona, cu ideile ei. Stapaneste in mod desavarsit relatiile dintre litere, asta e parerea mea.
    Edip, Buc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iar o enigma de nota 10 a Simonei:
    NUMARA TANCII - nu m arata n ci i
    Ingenios si gandita, si reprezentata. Mi-a placut foarte mult! Fiind profesor (la gimnaziu), ma gandesc sa le-o propun si copiilor spre rezolvare.
    Cu toata stima,
    Liviu, Buc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aţi face rău, domnule profesor! Apropo de asta... După cum s-a văzut, am inaugurat o rubrică specială rezervată începătorilor, aceste jocuri putând constitui materiale pentru destinderea elevilor la orele de dirigenţie, şi nu numai...

      Ștergere
  8. Solutia am dedus-o din titlu, fiindca nu cred s-o fi interpretat fara a avea titlul.
    NUMARA TANCII (NU-M-ARATA-N-CI-I).Excelenta! Iar o formula noua cu care ne surprinde Simona. Nu-mi amintesc sa fi rezolvat vreodata o enigma punand negatia in fata. Problema e cu atat mai valoroasa, fiindca Simona incearca (si reuseste!)formule mereu noi, cai nebatatorite sau putin umblate. Felicitari!
    Sandu I

    RăspundețiȘtergere
  9. Grele problemele Simonei! Salvatoare mânuţa desenată... NU,M,ARATA,N,CI,I - NUMĂRĂ ŢÂNCII

    RăspundețiȘtergere
  10. Problemele Simonei sunt adevarate "pietre de incercare". Desi sunt aproape intotdeauna prea grele pentru mine eu incerc sa le rezolv. Nu am reusit de data asta, nu stiu de unde sa pornesc. Dar v-am scris sa vedeti ca va urmaresc blogul. Astept solutia.
    Ovi -GL

    RăspundețiȘtergere
  11. Problema asta e prea dificila pentru mine. Nu e prea placut sa spun PAS, dar pur si simplu nu mi-a iesit nicio combinatie. Imi pare rau. Dar am incercat!
    Leon

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma numesc Doru si va urmaresc de ceva vreme. Va felicit pentru blogul prietenos si atragator. Am mai vazut prin diverse publicatii enigme ale acestei compunatoare de exceptie si m-am bucurat s-o regasesc pe blogul dvs. Incerc si eu o solutie. NUMARA TANCII, pe care recunosc ca mai mult am intuit-o
    nu-m-arata-n-ci-i
    Merita toata consideratia.
    Cu salutari prietenesti
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fii binevent în lumea lui PĂTRĂŢICĂ, Doru! Sper să încerci soluţii şi la alte jocuri, decât cele ale Simonei, pe care intuiesc că o admiri foarte mult...
      Ai intuit bine, aceasta e soluţia!

      Ștergere
  13. NU-M-ARATĂ-N-CI-I = NUMĂRĂ ȚÂNCII
    Genială problemă, cu o realizare pe măsură!

    RăspundețiȘtergere
  14. Vă mulţumesc tuturor pentru participare şi vă invit să treceţi pe blogul lui Claudiu, care a postat o altă năstruşnicie a inegalabilei Simona!

    RăspundețiȘtergere