IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

joi, 9 ianuarie 2014

SCRABBLE: Partida 5 - Turul 6

Scrie depunerea la COMENTARII, până miercuri 15 ianuarie, ora 12 !

28 de comentarii:

  1. D12 - DROB - 44 pct.
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
  2. B13 = LE (+E)
    D12 = DROB (+D+O+B)
    12D = DE (+D)
    7G = TARTE (T+T+E)
    Scuze ! Am intrat peste rând, ca un începător !
    Ioan FELECAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicio problemă, vă primim cu drag în joc! Atât doar că nu sunteţi obligat să depuneţi toate literele, ci numai cele care formează un punctaj superior ( în cazul de faţă D12: DROB = 50 p). Se pot depune şi toate, doar dacă formează un SCRABBLE (ex. TOBEDET... dar trebuie să şi existe) care, pe lângă punctele adunate primeşte şi un bonus de 50 p. Ce a mai rămas din această partidă, consideraţi-o un antrenament pentru partida următoare...

      Ștergere
  3. Turul 6

    14F: BEDE = 70 puncte

    Bogdan VLAD

    RăspundețiȘtergere
  4. P. HRISTODULO

    T6 - J4 - DEBE = 77p - deba = diba, dibe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot lua în considerare această depunere întrucât este incorectă. Pluralul de la DEBĂ nu este DEBE ci DEBI. Citez din dexonline: "díbă f., pl. e și ĭ (vsl. dyba, rut. dibi, a.î. V. dubă). Butuc, tumurug, obezĭ, falangă, aparat de lemn de ținut un vinovat prins de gît, de mînĭ orĭ picĭoare. – Și DEABĂ și DEBĂ, pl. DEBI (rev. I. Cgr. 6, 353 și 354, și CL. 1924, 197)".

      Ștergere
  5. 8A: BODEGE = 80 PUNCTE

    GHEORGHE CHISAR

    (ASTA CHIAR E VARIANTA FINALA)

    RăspundețiȘtergere
  6. 8A - BODEGE = 80 puncte.
    Îmi cer scuze, dar am întârziat şi eu cu câteva minute după ora 12 (noaptea).
    E permis... precum la alţii?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragi concurenţi,

    Nu vreau să mi-o luaţi în nume de rău, dar indiferent de situaţie, îmi fac cunoscută opinia:
    Dacă Petrică a dat un termen destul de clar şi aici amintesc:
    "Scrie depunerea la COMENTARII, până miercuri 15 ianuarie, ora 12 !",
    care, inevitabil, face parte din acelaşi regulament stabilit la începutul fiecărei partide, de ce nu îl respectaţi?
    De ce nu încercaţi să trimiteţi o depunere oarecare, aşa cum este permis, în primele zile de la publicarea turului, cu punctajul ei (mare, mic, indiferent cum este), pentru ca mai apoi, dacă mai aveţi timp, să reveniţi cu o altă depunere (fie ea... imensă în punctaj). Aşa, nu veţi mai cădea în abatere (nu fără a ţine cont de faptul că şi la partida precedentă s-a petrecut un fenomen asemănător, pe care, în cele din urmă l-am trecut cu vederea).
    Din punctul meu de vedere, şi o spun cu fermitate, depunerile trimise ulterior orei 12.00 (şi nu 00.00), nu trebuie luate în considerare.
    Aviz amatorilor unor astfel de derapaje!
    Vă mulţumesc pentru înţelegere!

    Cu prietenie,
    Claudiu SOFRONE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta se întâmplă pentru că în regulament scrie: "Orice depunere venită după postarea turului următor, va primi 0 puncte." Dacă ar fi scris "Orice depunere venită după termenul limită afişat va primi 0 puncte" atunci ar fi cum vrei tu (pe bună dreptate). Şi ar fi mai corectă a doua variantă, pentru că nu se înţelege ce înseamnă postarea turului următor: afişarea (a cărei oră nu e precizată) acestor comentarii cu depunerile sau postarea paginii pentru turul 7 cu literele extrase? Conform celei de-a doua variante, aş putea să depun şi eu acum 80 de puncte, nefiind afişată pagina pentru turul 7?

      B. VLAD

      Ștergere
  8. severitate,, mare,, ,anul acesta☺§ ☻
    Daca ,domnul Patratica nu are afisata nici o depunere,nu cred ca ar fi atat de grav...ne poate veni si cate ,, o sclipire,,..... pe ultima suta de metri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, declar cu mâna pe inimă că ai trimis depunerea înainte ca eu să fi dat drumul la comentarii, dar regulamentul este regulament, chiar dacă lasă loc la speculaţii. Scrie ora 12, trebuie să ne încadrăm. Timpul îmi este acum foarte drămuit şi de aceea am fixat data trimiterii depunerilor cu o zi înainte publicării clasamentului, special pentru a verifica depunerile pe îndelete şi a evita eventualele "greşeli de arbitraj". Voi supune totuşi, în mod democratic, la vot şi această problemă ivită.

      Ștergere
  9. Chiar nu as dori sa fie supusa la vot ,intarzierea depunerii mele,daca considerati ca am incalcat regula,anulati depunerea.Chiar de data asta nu mi-am amintit data pana cand se face depunerea si nu am intrat din lipsa de timp.Altadata se respecta ziua si stiai ca este o zi anume pana cand se depune.Doar ca de o bucata de vreme ,ba sambata ,ba martea ,ba joia....chiar m-am derutat.Cand jucam la inceput contratimp,2 zile parca...puneam rau ,bun cum era ....dar stiam ca timpul e scurt...si trebuia sa ma grabesc...acum timp lung si nu ma incadrez.Asta e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viaţa merge înainte, Dana! A venit prea târziu rugămintea ta, am apucat deja să fac pagina de joc. Oricum nu-mi permiteam să iau o decizie de unul singur, fără a supăra ceilalţi participanţi la joc.

      Ștergere
  10. Pentru aceasta partida chiar o sa ma retrag indiferent de voturile celorlalti.Stiu ca nu e chiar fair-play,dar nu cred ca suntem aici in Parlament sa supunem la vot ,o problema atat de importanta.Odata ce sunteti arbitru ,ar trebui sa luati o decizie de unul singur,exact ca int-un meci ,indiferent de opinia jucatorilor....si chiar v-as fi respectat opinia ,oricare ar fi fost,fara suparare.Oricum intru cu drag pe blogul dumneavoastra si va voi urmari in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu faci bine, Dana, niciodată să nu depui armele! Decizia mea, indiferent de vot, ar trebui să fie, firesc, depunctarea. Am apelat la vot, tocmai că prevedeam decizia ta de a te retrage şi, te asigur, n-ar pica bine niciunuia dintre partenerii tăi de joc. Sunt convins că vei reveni (ca data trecută) asupra deciziei şi... nu se ştie de unde sare iepurele! Hai, nu mai fi supărată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E corect asa! Nu ma supar,mi-a trecut:).Accept depunctarea....si fara vot ,va rog.Daca nu voi mai juca ....voi mai depune tot asa dupa limita permisa ,fara sa se ia in considerare punctajul meu,doar de dragul jocului si a placerii de a intra aici....daca imi permiteti ,daca nu ....voi observa jocul..iar cand va veni urmatoarea partida....revin cu drag.

      Ștergere
  12. Nu vreau sa supar pe nimeni,dar ma simt ,,prost,, atunci cand astept ,,mila,, ...concurentilor ...ca sa pot juca in continuare,mai bine renunt ....daca am gresit ,platesc.:) (asta -i un zambet printe lacrimi).

    RăspundețiȘtergere