IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

"O"... problemă de scrabble, marca Paul RĂICAN

Termen: prima întâlnire de scrabble.
Necazurile cu net-ul m-au împiedicat să public
această problemă în ziua aniversară a prietenului
nostru (6.01). Deşi târziu, LA MULŢI ANI, PAUL!



9 comentarii:

  1. Grlia sa contina scrabble-uri sau să se depună numai scrabble-uri, adică să fie în grilă şi cuvinte care nu se termină cu O?

    RăspundețiȘtergere
  2. P. HRISTODULO

    Nu asa se da o problema! despre jokeri nu se spune nimic; fondul de cuvinte care este? astept un enunt complet care sa fie pe intelesul tuturor;

    La multi ani cu sanatate domnului Raican!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iată câteva precizări: Realizați o grila cât mai valoroasa depunând doar scrabble-uri ce se termina în O. Dicționarul admis e LOC (lista oficiala de cuvinte). Bineînțeles, jokerii pot fi folosiți pe post de "O". Acest enunț nu exclude că pot apărea adiacente care se termină cu o literă diferită de O.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşteptam răspunsul tău, Paul, pentru a vedea dacă eşti consecvent cu LOC-ul (Lista Oficială de Cuvinte). Eu aş merge pe DEXONLINE şi pe lista cuvintelor de două litere din pagina de joc, întrucât nu toţi vizitatorii acestui blog sunt scrabble-işti, chiar dacă participă la partidele lui Pătrăţică. Tu eşti boss-ul acestei partide şi tu decizi. Deci...

      Ștergere
    2. Uite că vine şi Victor Stoian cu o întrebare, într-un mesaj privat pe Facebook::
      "Probabil numai vocative sau substantive in O!?"

      Ștergere
  4. Am ales drept fond de cuvinte LOC tocmai pentru a evita vocativele. Într-o alta postare pe acest blog, dar și pe Facebook, am scris ca nu agreez vocativele (gen TAMPITO, GELOZIO, BUDINCO). Exista o excepție: NENEACO (din expresia "Trai, NENEACO, pe banii babachii").... Asa am răspuns și la întrebarea lui Victor Stoian. Lista de 2 litere este cea din LOC.

    RăspundețiȘtergere
  5. Termen: 14 martie 2015. Soluțiile pot fi trimise și pe mailul meu: quarpaz1@yahoo.fr

    RăspundețiȘtergere