IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

duminică, 4 octombrie 2015

Matei GALL propune o nouă partidă: SERIE DE MAXIME

Citiţi regulamentul şi exprimaţi-vă părerile,
eventual nelămuririle.

17 comentarii:

  1. P. HRISTODULO

    Idee excelenta; suficient 10 tururi; T1 - H4 - ZBUGHIM; TERMEN?
    Cand incepe?

    RăspundețiȘtergere
  2. În cel mult două săptămâni pentru a o încheia anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Partida disputându-se pe acest blog, puteți modifica fondul de cuvinte, în concordanță cu celelalte partide. Se mărește astfel și gradul de dificultate...
    Sunt de acord să se dispute 10 tururi (se pornește cu turul 2 și se încheie cu turul 11).

    RăspundețiȘtergere
  4. 1) În legătură cu bonusul de 0,5 puncte pentru rapiditate, postarea de continuare ar trebui făcută la o dată, oră, minut şi secundă anunţate dinainte, ori cred că acest lucru va fi greu pentru arbitru (Pătrăţică sau Matei?). Şi pentru concurenţi e greu să fie pe fază la o eventuală oră specificată. NU, pentru bonus.
    2) Depunerea de start va trebui să fie alta decât H4: ZBUGHIM, întrucât aceasta a fost deja deconspirată înainte de începerea oficială a partidei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pătrăţică sau Matei?"... Matei va arbitra această partidă!

      Ștergere
    2. 1) Putem renunța la bonus (sau să-i dăm o valoare mai mică: 0,1 sau 0,005...), deși nu cred că acesta sau momentul continuării influențează semnificativ clasamentul (care oricum are doar valoare simbolică). Oricum, țin la regula trimiterii unice, fără reveniri, corecturi etc.
      2) Nici deconspirarea depunerii de start nu cred că e esențială, o cunoașteți cu toții, nimeni nu e (dez)avantajat în vreun fel... Deocamdată nu prea văd dacă sunt amatori să participe. N-are rost să pornim cu 3-4 jucători...

      Ștergere
    3. Puteți vedea aici http://goo.gl/MhkXVW desfășurarea unei partide disputate anterior (cei care au participat nu vor fi astfel avantajați, având deja o listă de depuneri valoroase). Veți înțelege mai bine modul de disputare și punctare. După cum se observă, în multe tururi jucătorii nu au găsit cea mai bună depunere, deși fondul de cuvinte era limitat la LOC.

      Ștergere
  5. 3) Nu se specifică modul de punctare când unul sau mai multi jucători au depuneri cu acelaşi punctaj, cum se stabileşte ordinea primilor 5?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jucătorii care au depuneri echivalente vor primi același număr de puncte, cu excepția bonusului (dacă se acceptă), care se adaugă celui care a trimis primul. Exemplu:
      A - 84p = 5,5
      B - 84p = 5
      C - 80p = 4,5
      D - 80p = 4
      E - 80p = 4
      F - 75p = 3,5 etc. Sper că e clar.

      Ștergere
    2. Citind mai bine regulamentul, am înţeles că fiecare jucător va primi punctajul aferent rangului depunerii sale. Deci dacă trei jucători au o depunere cu acelaşi punctaj, al doilea în ordinea valorii depunerilor, vor primi fiecare 4 puncte. E corect?

      Ștergere
    3. Da Bogdan, după cum se vede și în exemplu, toți cei cu 80p (a 2-a depunere ca valoare) primesc 4 puncte (+ 0,5 pentru cel care a trimis primul).

      Ștergere
  6. 4) Deoarece depunerile şi punctajele aferente nu se publică, cu ce depunere va continua partida? Tot cu una inventată de arbitru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partida continuă cu depunerea cu punctaj maxim. Dacă arbitrul găsește o depunere superioară celor trimise de jucători, o va alege pe aceasta.

      Ștergere
  7. P. HRISTODULO

    Dupa cum observ cred ca partida va fi din nou ratata! Trebuia sa inceapa de cca 2 ani dar nu s-au gasit 5-6 amatori; cred ca si de data asta vom fi in aceeiasi situatie; pacat, tot ce e frumos si interesant se rateaza; Important e sa jucam ca sa va dati seama ce problema interesanta este; deocamdata numai comentarii si comentarii;

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place partida propusa si ma puteti considera inscris. Singura remarca pe care o am este faptul ca partida nu se joaca la sala, cu toti participantii prezenti in acelasi moment si exista posibilitatea ca o parte dintre ei sa aiba si alte "angajamente", care le pot intarzia expedierea depunerilor si, implicit, pot rata adesea bonusul de... spontaneitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mă deranjează să renunțăm la bonus. În fond, nu se acordă vreun premiu sau titlu, așa că nu e necesară o departajare...
      Dar după cum zice și Puiu, se pare că nu prea sunt amatori. Poate dacă partida se va disputa în locul uneia normale (nu în paralel), cei 8-9 participanți permanenți vor îndrăzni (în lipsă de altceva)...

      Ștergere
    2. Desfăşurarea unei partide pe acest blog (ca şi pe oricare altul) depinde şi şi de funcţionarea netului, pe lângă "aranjamentele" fiecăruia. O situaţie "la cald" mi s-a întâmplat mie ieri, când, deşi NET-ul funcţiona, pe mail nu se putea lucra. În concluzie, nu se va acorda bonusul de spontaneitate.

      Ștergere