IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

vineri, 4 decembrie 2015

SCRABBLE: Partida 11 - Turul 9

Scrieţi depunerea la COMENTARII până duminică 6 decembrie, ora 24

18 comentarii:

  1. Partida 11 - Turul 9
    E3 - STALPIND = 70 pct.
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi se pare corect DESODATEI. Adjectivul DESODAT figurează pe dexonline (apare în DOR și Ortografic). Îi lipsea declinarea, am adăugat-o.

    RăspundețiȘtergere
  3. p. hristodulo

    Rog cautati la cuvantul DESODAT,E din dex online la declinari, genitin dativ feminin articulat si gasiti DESODATEI!
    Cu multumiri,

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi mie mi s-a părut corect, de aceea nici nu am verificat. Situaţia a fost semnalată de jucători, pe bună dreptate, DEXONLINE fiind singura sursă de "inspiraţie", iar la acea dată declinarea nu figura.
    Apelez la ceilalţi participanţi să se pronunţe referitor la această situaţia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de acord sa primeasca punctele inapoi
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu contează absența flexionării (sunt încă multe cuvinte fără flexionare). Regulamentul vostru zice „folosite LA TOATE FORMELE GRAMATICALE (numai formele care sunt cuvinte-titlu, cele care sunt date pe lângă cuvintele-titlu şi cele care figurează la rubrica "Declinări" sau "Conjugări", inclusiv cele la care este specificat "Nu există informaţii despre flexiunea acestui cuvânt").”.
    Eu prin „toate formele flexionare” înțeleg exact asta: întreaga paradigmă, conform gramaticii limbii române, chiar dacă pe dexonline „nu există informații despre flexiune”.
    Având în vedere că și în trecut regulamentul a fost interpretat în favoarea jucătorilor ... ar trebui restituite punctele anulate. Părerea mea, de privitor de pe margine :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu exista DESODATEI....l-am pus si eu...dar cand am verificat in DEXONLINEnu era aceasta forma la declinari.Acum vad ca este.Nu am nimic impotriva restituirii punctelor...dar totusi .....nu -i corect :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Situație delicată. Semnalam și la un comentariu de la Turul 7, când s-a depus DESODATEI, că această listă de cuvinte nu este STATICĂ. Așadar, dacă ușa a fost închisă la momentul respectiv, trebuie să rămână închisă pentru toți. Acum că s-a deschis, putem da buzna pea ea. Sau nu?
    Ce s-ar fi întâmplat dacă depunerea în cauză ar fi fost una de top? Nu cred că ar fi fost corect pentru că EU nu aș fi depus, chiar dacă logica îmi spunea că poate exista flexiunea acestui cuvânt.
    La fel, nu am depus AUXILIA pentru că în paranteză este ”(cuv. lat.)”, ceea ce înseamnă ”cuvânt în limba latină/latinesc”, evident nu românesc. Puteam să depun ca o variantă la LUXATII, dar regulamentul spune ”O DEPUNERE”.
    Trebuie să ne adaptăm situației de moment. Nu putem modifica regulamentul pe parcurs.

    De fapt întrebarea este următoarea: Se va accepta în continuare DESODATEI din moment ce nu a fost acceptată? (răspunsul meu: NU)
    (părerea mea de jucător)

    RăspundețiȘtergere
  9. p. hristodulo

    P11 - T9 - E3 - STALPIND = 70p

    RăspundețiȘtergere
  10. ADRIAN GRIGORIU

    P11 - T9
    E3 - STALPIND = 70 puncte

    RăspundețiȘtergere
  11. E absurd să nu se accepte o formă gramaticală evident corectă doar pentru că flexiunea cuvântului-titlu nu era încă implementată pe dexonline. Regulamentul - în interpretarea mea - nu e formulat în acest sens.
    De altfel, în trecut parcă s-au acceptat astfel de forme (cazurile „înădi”, „înoi” etc.).

    Eu am atras atenția asupra acestor caracteristici ale dexonline (faptul că e în continuă schimbare, de la o zi la alta putând să apară flexiuni noi sau chiar cuvinte-titlu noi). Ar trebui ca - pe viitor măcar - să extrageți lista existentă la un moment dat ca referință pentru aceste partide...

    RăspundețiȘtergere
  12. Petrica, nici eu nu as fi de acord, regulamentar privind. Desi fair play-ul ma îndeamna din oficiul sa spun ok, regulile pe care le stabilesti nu sunt modulabile în timpul jocului. Într-una din partidele precedenta mi s-a refuzat un verb conjugat, nu mai tin minte care, desi figura ca exemplu în Scriban, conjugat la forma respectiva! Depunerea era facuta de mine si de Victor Stoian, eu pusesem si o varianta de rezerva dar Victor nu, si a fost depunctat sever. La fel si aici am evitat o depunere în genul VASCATII, deoarece nu figureaza la declinari. Personal, nu mai sunt în concurs la ora asta deoarece se pare ca nu ai primit depunerea mea precedenta, dar în opinia mea regulamentul nu se poate modula pe durata partidei. Repet, apoi este doar o opinie, si sunt de acord la o adica sa-l repunctezi pe domnul Hristodulo, indiferent daca eu mai particip sau nu în continuarea acestei partide.

    RăspundețiȘtergere
  13. Partida 11 Turul 9 ==>> E3 : STÂLPIND = 70 puncte

    RăspundețiȘtergere
  14. P11, T9 : F1: STAL = 50 PUNCTE

    Gheorghe Chisăr

    RăspundețiȘtergere