IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

duminică, 24 ianuarie 2016

SCRABBLE: Partida 11 - Turul 16

Scrieţi depunerea la COMENTARII, până sâmbătă 30 ianuarie, ora 24

20 de comentarii:

  1. Partida 11 - Turul 16
    K5 - RACHITE = 64 pct.
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
  2. p. hristodulo

    nu stiu ce se intampla nu am acces la pagina de joc iar data este 30 ianuarie

    va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mi se pare prea corect sa fie punctata depunerea top la Victor Stoian....deoarece e clar ca si Claudiu a gasit acelasi cuvant....chiar daca a gresit coloana :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Evident că Claudiu a gândit depunerea la 14J, dar mie îmi apare clar 15J. La acesă poziţie depunerea ar fi FAIDOE, cuvţnt inexistent, deci 0 p! Aşa că, Dana, eu zic să-l cerţi pe Claudiu pentru neatenţie. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Ăsta e regulamentul ... chiar dacă se joacă amical. Atenția și comunicarea soluției fac parte din joc. Până la urmă, nu e așa de greu să verifice fiecare ce scrie înainte de a posta depunerea. Mai ales când are o săptămână la dispoziție...

      Ștergere
  5. Mă constitui și eu parte vătămată, și mă alătur Danei să-l certăm pe Claudiu care nu și-a verificat arma și a tras pe lângă. :) :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-i vorba doar de greseala lui Claudiu....uneori la un moment toti avem la activ ...neatentii.Am vrut doar sa spun ca meritul pentru bonus se atribuie unui singur participant care a gasit cuvantul cel mai valoros.Si aici au fost doi.Doar ca depunerea lui Claudiu a fost postata gresit.Era suficient doar punctarea depunerii lui Victor fara bonus.De fapt nu-i treaba mea! Mi-am exprimat doar parerea!☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate actualul regulamentul nu specifică nimic referitor la acest aspect. Ca și orice regulament/lege/hotărâre este perfectibil, și cred că trebuie statuat fără echivoc ce înseamnă ”depunere top”. Sunt de aceeași părere cu a ta, Dana, doar că nu s-a gândit nimeni la această posibilitate de care vorbim.
      Ar mai fi interesant de găsit un algoritm de punctare a bonusului în funcție de jucători. Nu e totuna dacă ai ”depunere top” în 3 participanți sau 10. Curba șansei e oarecum logaritmică, inerent și punctarea bonusului ar trebui să fie la fel. Poate e o complicare inutilă acest algoritm dar mi s-a părut interesant să-l expun.

      Ștergere
    2. Regulamentul este inspirat din cel al competițiilor oficiale. Acolo se menționează că „depunerea” include și comunicarea acesteia către arbitru (completarea corectă a formularului respectiv), iar greșelile de notare a cuvântului sau poziției se penalizează cu anularea depunerii. Deci o depunere greșită ... nu există, nu poate fi luată în considerare la compararea cu alte depuneri.
      Bonusul variabil în funcție de numărul jucătorilor este prevăzut (cu o limită maximă). E la latitudinea organizatorului să-l includă în regulamentul acestor partide...

      Ștergere
    3. Actualul regulament nu e explicit în ceea ce privește depunerea cu coordonate greșite. Poate ar fi fost oportun, similar depunerii DESODATEI, să fie întrebați jucătorii. Totuși, oricât m-ar fi ”durut” la punctaj, aș fi fost de părere că trebuie anulată. La fel cum ar fi trebuit să fie anulate depunerile multiple. La fel cum și depunerea mea, când n-am specificat turul și partida, ar fi trebuit să fie anulată.
      E greu să iei hotărâri drastice fiind vorba de o întrecere amicală. Unele inexactități se trec cu vederea, altele nu. Delicată e ”meseria” de arbitru! :) :)

      Ștergere
  7. ADRIAN GRIGORIU

    P11 - T16 - K5 - RACHITE = 64p

    RăspundețiȘtergere
  8. P. HRISTODULO

    Din pacate nu prea aveti dreptate: ganditi-va ca 5 jucatori au gasit cuvantul de top dar patru dintre ei l-au depus pe o pozitie de 81p si unul in alta pozitie de 82p, deci nu cuvantul gasit conteaza ci pozitia cu punctajul cel mai bun

    RăspundețiȘtergere
  9. P. HRISTODULO

    P11 - T16

    K5 - RACHITE = 64 puncte

    RăspundețiȘtergere
  10. P11 - T16
    F1: TH = 76 puncte.
    Având în vedere că NODUROSU a fost admis acum ceva timp ca depunere, aici m-ar avantaja Şăineanu, cu un "nume" antic.
    Dacă nu am fost convingător, atunci vin şi cu:
    O1: HĂREŢ = 60 puncte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HEMU n-are nicio legătură cu NODUROSU. Dacă interlopii ar fi asimilat acel organ "NODUROSU" şi cu substanţa care dă culoare globulelor roşii (HEM), precis ar fi figurat şi HEMU în dicţionarul de argou. Aşa, rămâne numai "denumirea antică a Balcanilor", deci nume propriu

      Ștergere
  11. P11-T16: K5: TRAHITE = 64 PUNCTE

    GHEORGHE CHISĂR

    RăspundețiȘtergere