IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

miercuri, 6 aprilie 2016

SCRABBLE: SERIE DE MAXIME - Turul 10

Acesta este penultimul tur, turul 11 va fi ultimul.
Arbitrul partidei vă propune un sondaj:
1) Doriţi continuarea desfăşurării a două partide în paralel?
2) Dacă da, doriţi ca a doua partidă să fie de tip “obişnuit” sau
“original” (diverse modificări: reguli de bază, stoc sau valoare de litere etc.?
Termen: două săptămâni.
Depunerile se vor trimite la adresa 
până marţi 12 aprilie, ora 12

12 comentarii:

  1. 1. Este mai animat dacă avem două partide în paralel. Pauza de o săptămână între tururi este mare, după părerea mea. Un calendar mai aglomerat pune pe tușă lâncezeala. N-ar fi rău de încercat o partidă „blitz”, cu depuneri zilnice, sau maximum la două zile.
    2. Dacă „a doua partidă” se referă la partida arbitrată de tine, Matei, eu nu am propuneri. Orice fel de partidă este bine-venită, atâta timp cât nu este identică cu „prima” (duplicatul lui Pătrățică).

    RăspundețiȘtergere
  2. P. HRISTODULO

    1. Doua partide in paralel si cu depuneri mai "dese"!
    2. Partida tip "original" la indemana lui Matei

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi interesant ca urmatorul tur sa aiba cel putin o litera ,din cele sapte,aleasa de arbitru si anuntata la inceperea fiecarui tur.Astfel s-ar diminua anticiparea gasirii din timp a depunerii urmatoare.De exemplu la acest tur...am intuit oarecum...ca dupa.. BURGHEZ,urmeaza ..EXHIBAT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oarecum toată partida poate fi anticipată, cu o excepție însă. După HEXOZELE, atât BRIZBIZE cât și o depunere de la o8 au avut același punctaj. Nu se știe dinainte ce va alege arbitrul. Dar chiar și asta poate fi anticipat, bazându-te pe o logică pe care a expus-o chiar arbitrul la partida paralelă.

      Ștergere
    2. Da, la acest tip de partidă poziția și cuvântul din turul următor sunt previzibile (de altfel, dacă se face o analiză exhaustivă, se poate cunoaște din start întreaga partidă!). Cu toate acestea, niciunul din concurenți n-a găsit depunerile-top în toate tururile. Numărul mare de soluții este un handicap considerabil. Și n-am jucat decât pe LOC... Sper totuși că v-a plăcut partida.

      Ștergere
    3. Da, interesanta partida...mi-a placut! Daca tot e previzibila acest tip de partita de maxime :),poate jucam si una ..,,pe aceiasi lungime de unda,,...sa fie stabilit un prag de punctaj (de exemplu 199p.)de catre arbitru iar concurentii vor incerca sa faca depuneri sa ajunga la acel punctaj pe tot parcursul partidei...cei care fac depuneri in plus sau minus ...sa fie scazut din puctaj,plusul sau minusul respectiv.:)

      Ștergere
  4. ....cred ca am scris Exhibat in loc de EXHIBEZI...scuze

    RăspundețiȘtergere
  5. P. HRISTODULO

    SE POATE JUCA SI PARTIDA CU DEPUNERI FIXE - EX. 122p sau alt punctaj dar care sa nu depaseasca 158p, depunere maxima in primul tur!

    RăspundețiȘtergere
  6. Comentarii la sondaj trimise de Adrian Grigoriu pe e-mail:
    ----------
    In ceea ce priveste sondajul de opinie - orice tip de partida e bine venita ("obisnuita" sau "originala"). Ar fi interesanta o partida de Duplicat tactic eliptic (s-a jucat, candva, la BUFNITA ALBASTRA).
    Eu imi doresc si 2, 3, 4... partide. Astept cu nerabdare cat mai multe partide (de ce nu si probleme?).

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt interesat de orice tip de partida/problema care nu depaseste limitele regulamentului, ori ale listei oficiale. Luigi

    RăspundețiȘtergere
  8. O idee ar fi şi continuarea acestei partide cu vreo 5 tururi, bineînţeles cu punctajele de la zero. Ar fi interesant de găsit depuneri maxime pe o grilă mai "aglomerată"! Gero N.

    RăspundețiȘtergere