IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

duminică, 9 octombrie 2016

SCRABBLE: Partida 14 - Turul 1

Scrieţi depunerea la COMENTARII, până sâmbătă 15 octombrie, ora 24

24 de comentarii:

  1. Iată ce doresc să pun pe tapet:
    1) Propun să se accepte cel puţin o revenire la o depunere deja trimisă. Ca argument, dl Strifler a trimis 2 depuneri în ultimul tur al partidei anterioare şi s-a acceptat a doua (sigur, a semnalat inadvertenţa, dar a trimis. Putea să nu se mai uite o dată în Dexonline şi să trimită "pe bune"). În regulament nu scrie ce se întâmplă dacă din Dexonline dispar sau apar cuvinte în timpul afectat unei depuneri. De data asta a dispărut un cuvânt, dar ce se întâmplă dacă între timp APARE unul? Care e şi cuvânt-top? Se acordă tuturor depunerea-top, indiferent de ce au depus? Doresc şi părerea celorlalţi jucători cu privire la una, două sau mai multe depuneri.
    2) "eventuale contestații ale depunerilor nu vor fi luate în considerare după afișarea rezultatelor din turul respectiv;"
    Nu înţeleg la ce se referă această precizare. Se poate contesta ceva înainte de a fi afişat? De obicei comentariile cu depunerile dintr-un tur şi pagina pentru turul următor se postează concomitent.
    3) "NU SUNT ACCEPTATE:..... cuvintele compuse (AD LITTERAM, TAM-TAM etc"
    Înţeleg că ADLITTERAM nu e permis, dar LITTERAM? Apare în LOC 5.0 şi e acceptat de scrabblişti.

    Ion Alecu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1) Sunt de acord cu propunerea de a consulta părerea celorlalţi jucători. În funcţie de rezultat, voi modifica, sau nu, regulamentul.
      2) Observaţie corectă! Voi reformula... sau voi întârzia afişarea rezultatelor. Analizez...
      3) Cine a spus că LOC 5.0 sau orice alt LOC sunt acceptate în această partidă?!? Vreţi să ştiţi de ce majoritatea scrabbliştilor nu participă la jocul nostru? Îl citez pe Dan Sandu: "pentru că nu jucaţi cu LOC 5.0". Părerea mea că această listă este foarte utilă şi aplicabilă la jocul în sală (concurs). În condiţii online, ar însemna un continuu copy-paste.

      Ștergere
    2. Chiar așa dle Alecu? Am trimis două depuneri? :( :( Credeam că sunt ignorate comentariile. A fost o simplă demonstrație de „cum ar fi fost dacă”. Interpretarea dumneavoastră este malițioasă și distorsionează realitatea.
      Eu am mai atras atenția asupra faptului că lista este versatilă, și nu o dată!! M-a băgat cineva în seamă?
      Părerea mea este că s-a întârziat cu aceste propuneri. Ele puteau fi făcute imediat după terminarea celeilalte partide. Au trecut 2 săptămâni de atunci!
      Păcat că am depus deja!!!

      Ștergere
    3. Eu doar am demonstrat că e necesară acceptarea mai multor depuneri. Dacă trimiteaţi de luni, şi joi aţi fi observat că nu mai e cuvântul? Mai trimiteaţi o dată sau nu? Nu am vrut să fiu maliţios, am demonstrat şi eu „cum ar fi fost dacă”.
      Sunt sigur că nu v-aţi supărat pe mine.

      Ștergere
    4. NU mai trimiteam încă o dată. Făceam contestație și mi s-ar fi dat dreptate, cel puțin așa cred că ar fi fost corect. Oricum, confirmarea tratamentului aplicat listei a venit prin Matei GALL.

      Ștergere
    5. Spuneti ca nu doriti sa propuneti partide si probleme de SCRABBLE jucate dupa LOC 5.0 din dorinta de a evita "fenomenul copy-paste". Eu sunt unul dintre aceia care nu accepta melanjul dictionarelor neoficiale, care sunt in continua transformare si care adesea creeaza confuzii. Ati inclus un filtru suplimentar, Lista extinsa a cuvintelor de doua litere si consider ca este un compromis acceptabil, dar e suficient. Ce e mult striga... Am convingerea ca este in interesul tuturor sa revenim la SCRABBLE. Luigi

      Ștergere
    6. Poate am exagerat puţin cu "fenomenul copy-paste", dar intervalul de o săptămână acordat unei depuneri, îl consider suficient pentru a "răsfoi" şi alte dicţionare (fie ele şi neoficiale), decât LOC-ul. Fie vorba între noi, cine are acces la un program bun de scrabble, găseşte depunerea-top imediat. Şi unde mai e farmecul SCRABBLE-ului?
      Asta despre partide. În ce priveşte varianta problemelor, nu m-am pronunţat. Aş lansa un concurs cu dragă inimă (cu LOC 5.0), dacă aş avea mai mult de un rezolvitor (Petre Hristodulo) pe blog.

      Ștergere
  2. Nu crezi ca ar fi normal sa folosim toate formele flexionare si la cuvintele vechi la care scrie ,,nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt''?
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi dacă un jucător inventează o flexiune care mie nu-mi sună bine, ce fac? Cum îi dovedesc că n-are dreptate? Precis se vor isca discuţii, aşa că mai bine NU!

      Ștergere
  3. Ar fi bine sa se aprobe 2-3 depuneri. Nu cred ca este ceva rau in a depune o a doua sau a treia depunere atata timp cat cineva cauta mai mult si gaseste ceva mai bun.In privinta flexiunilor am mai putea discuta si cu specialisti!
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
  4. Partida 14 - Turul 1
    H3 - AGERIEI = 98 pct.
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
  5. Matei, dacă ar avea putere de decizie în domeniul lingvistic, mâine ar completa Dexonline. În caz că va apărea un suport oficial, sigur o va face.

    RăspundețiȘtergere
  6. Face si el ce are voie. Deocamdata ne ajuta cat poate...
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
  7. P14 T1 H3=AGEREI = 46p
    Costel ANDREESCU

    RăspundețiȘtergere
  8. P. HRISTODULO

    P14 - T1 - H3 - AGERIEI = 98 puncte

    RăspundețiȘtergere
  9. ADRIAN GRIGORIU

    P14 - TURUL 1 - H3 - AGERIEI = 98p

    RăspundețiȘtergere
  10. Turul 1 Ciorobea Constantin
    h4:REGIEI= 30 puncte

    RăspundețiȘtergere
  11. P14 -- T1
    H3: AGERIEI = 98 puncte
    Ion Alecu

    RăspundețiȘtergere
  12. H3: AGERIEI = 98 PUNCTE


    Gheorghe Chisăr

    RăspundețiȘtergere
  13. Şi două depuneri primite pe alte căi (le redau în copy-paste):
    Gabriel Ene
    To aidimireanu@yahoo.com Oct 10 at 6:01 AM
    Gabriel Ene v-a trimis un link către un blog:

    H3 AGEREI = 46p

    Blog: PĂTRĂŢICĂ-blog-Petrică-Aidimireanu
    Postare: SCRABBLE: O NOUĂ PARTIDĂ STĂ SĂ ÎNCEAPĂ
    Link: http://petricaaidimireanu.blogspot.com/2016/10/scrabble-o-noua-partida-sta-sa-inceapa.html

    Facebook
    To Aidimireanu Petrica Oct 15 at 5:02 PM
    Claudiu Sofrone
    Claudiu Sofrone 15 Octombrie 16:32
    H3: AGERIEI = 98 puncte.

    RăspundețiȘtergere