IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

duminică, 12 noiembrie 2017

LA MUNCA CÂMPULUI - Enigmă de Marin HÂŞ

Click pe imagine pentru a o mări
Scrieţi soluţia la COMENTARII, apoi apăsaţi PUBLICAŢI
Comentariile şi răspunsurile, la o săptămână după publicare

11 comentarii:

  1. A REPICAT ELENA RAPIȚA (ARE-PICĂȚELE-N-ARĂmITĂ; P=M)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări ilustrului ANONIM pentru soluţia corectă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe chestia cu RAPIŢA am mers şi eu, dar am abandonat ideea pentru că N nu are deloc culoarea aramei, mai degrabă a alamei!
    Ş.L.

    RăspundețiȘtergere
  4. RAPIŢA SE REPICHEAZĂ?!!!!!!
    Costel ANDREESCU

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea este ARĂMITĂ N,mai degrabă ALĂMITĂ. Cât privește rapița nu cred că se repică,ci se seamănă direct în câmp,toamna.
    E.Curea

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mai fiți cârcotași! Doamna Curea nu a dezlegat problema pentru ca N-ul nu e ARĂMITĂ ci ALĂMITĂ (idem L.Ș.) iar d-l Andreescu așijderi. Felicitări ANONIMULUI care e un adevărat dezlegător. O să pun rapița în seră și n-o mai pun în câmp.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu scuzele de rigoare, pentru toți cei care s-au simțit păcăliți, eu am fost tehnoredactorul. Simțul și interpretarea cromatică diferă de la un individ la altul. Lamentările sunt de prisos totuși, problema putând fi dezlegată chiar cu acest defect de nuanță.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimate ANONM 115, vă răspunde BLOGERUL 1.OOO.O15:
    Am revăzut toate comentariile, pentru a-mi da seama de motivul intervenţiei dumneavoastră. Pe lângă faptul că ar fi trebuit să răspundeţi imediat sub comentariul celui vizat (Marin Hâş, bănuiesc), aţi făcut trimitere şi la administratorul acestui blog, şi cu acest aspect nu sunt de acord. Dacă domnul Hâş a avut, într-adevăr, o intervenţie puţin răutăcioasă (eu neconsiderând-o aşa), nu am sesizat nicio o jignire la adresa celorlalţi prieteni ai blogului. Se pare că tocmai aţi făcut-o dumneavoastră şi vă rog respectuos să vă retrageţi cuvintele. Nu este permis să cataloghezi nişte persoane pe care nu le cunoşi drept RA(T)AŢI, chiar dacă vă includeţi şi pe dumneavoastră. În ce mă priveşte, sintagma "ilustrul anonim" nu am folosit-o în mod ironic, ci apreciativ. Cunosc acum identitatea sa, şi chiar este ILUSTRU.

    RăspundețiȘtergere
  10. Într-adevăr, am fost purtat de primul impuls şi se pare că am comentat necuviincios. Cu scuzele de rigoare, sunt de acord să îmi retrag cuvintele, dar cum tehnic mi-e imposibil, vă rog pe dv., administratorul blogului, să eliminaţi acea postare.
    Autorii de probleme trebuie să înţeleagă însă că dezlegătorii se folosesc de elementele care SUNT, nu de cele care ar fi trebuit să fie şi nu sunt. De aceea orice observaţie în acest sens trebuie privită ca atare şi nu ca pe o cârcoteală gratuită, pe principiul că "merge şi aşa!"
    ANONIM 115

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulţumesc pentru răspuns şi vă respect! Aş fi onorat de prezenţa dumneavoastră ulterioară pe blog, folosind numele real sau ca ANONIM 115, cu observaţii... şi chiar cu soluţii la probleme. Am şters postarea cu pricina...

      Ștergere