IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

vineri, 5 iunie 2015

CLANURI DIN DROBETA - Enigmă de Bogdan VLAD

Click pe imagine pentru a o mări
Scrieţi soluţia la COMENTARII, apoi apăsaţi PUBLICAŢI
Comentariile şi răspunsurile, săptămânal

6 comentarii:

  1. Mai las această problemă încă o săptămână, de data aceasta cu titlul original, dat de autor: CETE VECHI

    RăspundețiȘtergere
  2. Petrica, nu stiu daca e cumva vorba de BAN + DEGETE ==>> BANDE GETE. Daca e asa, nu înteleg de ce complici în asa masura minorele, cu titluri.discutabile. Legatura dintre Drobeta ca al treilea oras cu importanta al vechii Daciei, si problema de fata este extrem de vaga, dar ca de obicei , te-a furat frumusetea expresiei. Colac peste pupaza, ai mai bagat si facatura lui nenea Nelu cu autorul pe aversul medaliei, ca sa ne stoarcem neuronul pe alte coclauri (Aici cred ca nu ai nici o vina, caci banuiesc ca asa ai primit poza ) Când de fapt, cu titlul autorului, totul ar fi fost simplificat....

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Cipriane, aceasta este soluţia şi te felicit pentru dezlegare. Totuşi aş vrea să mă lămureşti ce înseamnă pentru tine "titluri discutabile"? Chiar dacă ulterior ai îndulcit-o, tot am simţit o stare de inconfort citind "urecheala" ta.
    Nu ca să mă scuz, dar e bine să afli şi tu că autorul n-a prea fost mulţumit de titlu şi m-a rugat: "Poate găseşti tu un alt titlu"... şi eu atât am putut!

    RăspundețiȘtergere
  4. N-o lua în nume de rau neica. Discutabile, adica care dau loc, la discutii, nu asta facem? ;) Lasând gluma la o parte, iata care e parerea mea. Pe bloaga matale, apar probleme frumoase, cu un nivel destinat oarecum marelui public, si mai rar cu un grad de dificultate 'hors paire". Aici intervii tu, care esti un autor de careuri de definitii cu pista falsa foarte meserias. Numai ca uneori, dintr-o oarecare deformatie profesionala, gasesti niste titluri extrem de dificile, chiar daca nu neaparat incorecte, sporând gradul de dificultate al problemei destul de serios.De-acu' stiu ca trebuie sa aloc mai mult timp când am sa dezleg minore pe blogul Patratica. Macar fa-mi un favor monser: când definesti tu titlul, baga un asterisc sa stiu ca ti-ai vârât grauntele de sare acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. E de la sine înţeles că această problemă e publicată doar de dragul "făcăturii" lui nenea Nelu, care m-a amuzat enorm, nu am nicio pretenţie în ceea ce priveşte aprecierea ei.
    În altă ordine de idei, consider că Petrică e un excelent găsitor de titluri, de aceea i-am solicitat un mic ajutor (pe care mi l-a mai dat şi în alte dăţi).

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am afirmat contrariul. CLANURILE DIN DROBETA este o definitie cu pista falsa faina, dar extrem de dificila pentru dezlegatorul neofit. Acest lucru coroborat cu prezentarea imaginii autorului pe moneda a imprimat minorei de fata un grad de dificultate extrem de ridicat. Dovada si faptul ca dezlegatorii obisnuiti de pe blog nu au gasit solutia. Era doar o constatare.

    RăspundețiȘtergere