IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

duminică, 5 noiembrie 2017

SCRABBLE: Partida 16 - REZULTATE FINALE PARŢIALE

PRIMII 5 CLASAŢI SUNT AŞTEPTAŢI
VINERI 10 NOIEMBRIE ORA 19
PENTRU CONFRUNTARE!

18 comentarii:

  1. Hop! Au fost stabilite cumva criterii de departajare pentru locurile 1,2,3,4 ,5 înainte de începerea acestei partide? Nu.
    A fost stabilit înainte un tur de baraj ? Nu.In unele situații se face un baraj atunci cănd nu mai sunt criterii de departajare,ori în situația de față sunt trei concurenți cu 2174punctefață de următorii clasați cu 2176 puncte la mare diferență.
    Au fost situații la camp. mondiale şi olimpice cănd s-au acordat două medalii de aur sau argint la acelaş punctaj.
    Depunerea TOFT are 13 puncte cu adiacentul TR.
    Cu scuzele de rigoare rog sa-mi fie aprobat comentariul(contestația ?)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru conformitate ,Nistor COSTEA pentru comentariul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Nistor, dacă nu mă înşel campionatele mondiale se joacă în sală. fără nici un ajutor la îndemână. Acolo se cheamă că doi concurenţi, fără a se consulta, au fost atât de buni, încât criteriile de departajare nu i-au putut separa din fruntea clasamentului.
      Şi acum revenim la ale noastre:
      E adevărat că nu au fost specificate în regulament criterii de departajare, dar "HOP!"... nici permisiunea ca participanţii să formeze cooperative.

      Ștergere
  3. Eu ştiu numai despre cooperative agricole şi meşteşugăreşti. Nu voi participa la nici un baraj,nu accept ,ar fi o greşeală din partea mea.Sănătate multă!Nistor C-O STEA.

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am intenţionat să vă supăr. Dacă vi s-a părut ceva, îmi cer scuze.
    Sper să fie o reacţie la cald şi să vă răzgândiţi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu refuz confruntarea, dar vineri seara ajung acasa la ora 21.00.
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate şi la ora 21, numai să ne punem cu toţii de acord. Dacă ceilalţi patru citesc această postare, îi rog să confirme dacă sunt de acord.

      Ștergere
  6. P. HRISTODULO

    DE ACORD, dar inainte va rog sa modificati depunerile de pe grila cu FUR si fara XU

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă nu uit.
    Bineînţeles, trebuie dat şi un termen limită.
    Ion Alecu

    RăspundețiȘtergere
  8. A. GRIGORIU
    Scrabble presupune,pe langa un bogat bagaj de cunostinte(cuvinte)si o anumita tehnica de abordare si logica ,mai ales la concursurile ce se desfasoaraacasa,in fata claculatorului.Datorita mijloacelor moderne de cautare(sunt mai multe programe)majoritatea concurentilor pot face aceleasi depuneri fara sa fie suspectati de vreo cooperativa.Acum,in era calculatoarelor,creste probabilitatea ca mai multi concurenti sa faca aceleasi depuneri.De ce nu admiteti asta? Am vazut reaua dvs intentie si la t8-repede v-ati grabit sa acuzati de calculul gresit al punctajului.Participarea mea la concursurile organizate de dvs a dus la retragerea unor concurenti?Intrarea mea in concurs nu a fost privita cu ochi buni.De ce?Am incercat sa nu raspund provocarilor(si au fost destule!)M-ti penalizat intr-o partida,desi initial ati acceptat depunerea mea.Macar acum sa tineti cont si de parea mea-nu vad rostul acestei "confruntari",nici maine si nici pe viitor.Cred ca ati ales gresit termenul de confruntare.Nu ati stabilit un termen limita pentru trimiterea depunerii.S-a mai incercat de catre un colaboratorsa aplice o scara de punctaj in functie de rapiditatea trimiteii dar s-a renuntat(vedeti in arhiva dvs argumentele pro si contra)Si apoi ce se intampla daca din motive tehnice sau de sanatate nu se poate trimite depunerea? Nu puteti schimba regulile jocului in timpul jocului sau la sfarsitullui.Ar fi o greseala sa introduceti criterii de departajare.Nu vad rostul lor.Va rog sa tineti cont si de parea mea .Concursul s-a incheiat dupa epuizarea stocului de litere admis la scrabble in limba romana si are drept castigatori trei jucatori.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ţin cont de părerea dumneavoastră (la fel ca şi de a fiecărui participant), dovadă că vă răspund imediat ce am citit mesajul. Sunt de acord că tehnica modernă ajută şi poate conduce la similitudini, însă jocul trebuie să aibă un câştigător şi nu trei. De aici şi turul de baraj, pentru care nu este nevoie de regulament. Aţi mai punctat că am greşit pe parcursul partidelor. Şi aici aveţi drepatate, am greşit (sunt şi eu om) fără a influenţa cursul partidelor. De altfel ultima greşeală (reparată) a stârnit şi acest val de polemici. în ce priveşte reaua mea intenţie, aici permiteţi-mi să nu vă împărtăşesc părerea. Dacă totuşi vă mai gândiţi şi veţi participa la turul de baraj, vă spun în premieră că timpul de gândire va fi de... 27 de ore.

    RăspundețiȘtergere
  10. Până la urmă cred că jucătorii au dreptate. Dacă tot ni s-a aruncat că avem "tendința COMPLICĂRII și INTERPRETĂRII ERONATE a regulamentului", atunci să lăsăm regulamentul aşa cum e, unde nu se zice nimic de vreun baraj. Eventuala clauză pentru stabilirea câştigătorului în caz de egalitate de puncte să fie introdusă de la partida viitoare (dacă se convine cu jucătorii, cum s-a întâmplat şi până acum la stabilirea regulamentului).
    În altă ordine de idei, pe mine personal nu mă deranjează existenţa de aşa-zise cooperative, ele pot exista oricum şi rezultatul muncii în comun să fie concretizat prin depunerea unui singur jucător. De altfel presupusa cooperativă dintre domnii Hristodulo şi Grigoriu, pe care îi apreciez foarte mult, nu a câştigat decât O SINGURĂ partidă.
    De fapt, într-o partidă de scrabble prin corespondenţă, joci în primul rând cu tine însuţi. În recent încheiata partidă, au fost câteva depuneri mai bune ca ale mele (inclusiv cele 2 transmise de dl Strifler) pe care nu le-am "văzut", deşi erau destul de simplu de găsit. Asta m-a supărat mai mult, adică faptul că n-am găsit eu depunerea cea mai bună, nu că au găsit-o alţii, fie individual, fie în grup.
    Dacă va fi un baraj acum, poate că voi participa ca la o problemă de compunere, dar în nici un caz contratimp.
    Ion Alecu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut anecdotic este faptul că regulamentul, după care se desfășoară partida de față, nu statuează în niciun fel ce trebuie să faci ca să câștigi.

      Ștergere
    2. Scrie la Click aici pentru noţiuni de iniţiere în scrabble - Reguli fundamentale pentru jocul de scrabble: "Câştigă jucătorul care a obţinut punctajul cel mai mare". Regulamentul invocat se referă numai la partida de SCRABBLE DUPLICAT-PLUS. Celelalte reguli ale jocului de scrabble se consideră valabile.
      I.A.

      Ștergere
    3. Nu doresc să fiu chițibușar, dar știți bine că nu ne putem prevala de regulamentul de bază întrucât nu se face nicio referire la el în cadrul regulamentului atipic. Sigur... ceea ce spuneți este cât se poate de firesc, dar n-ar strica să fie stipulat, ca să nu se interpreteze eronat.

      Ștergere
    4. Și mai hilar este faptul că speculând această portiță s-ar fi putut depune oriunde pe tablă, fără vreo legătură cu celelalte litere depuse. Hm! Nu s-a gândit nimeni că o propoziție minimală: „În această partidă sunt valabile regulile de bază plus/minus cele care urmează”, ar putea defecta tot jocul.

      Ștergere
    5. Regulamentul este perfectibil.
      Multe lucruri bune s-au introdus în acest regulament faţă de cel de la partida 1, să zicem.

      Ștergere
  11. Deci niciunde nu este stipulat de vreun baraj.

    RăspundețiȘtergere