IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

miercuri, 17 septembrie 2014

SCRABBLE: Rezultatul problemei "PREMIUM" propusă de Paul RĂICAN

Soluţia câştigătoare a d-lui Petre HRISTODULO
Click pe imagine pentru a o mări

4 comentarii:

  1. Am primit de la Paul RĂICAN:
    Paul Răican 10 septembrie 10:28
    "Avem un câștigător (sau doi?) Puiu Hristodulo din București. Soluția e magnifica, având doua depuneri multiplicate cu 27. E încă o demonstrație de analist desăvârșit a d-lui Hristodulo. Felicitări!"
    Mai apoi...
    Paul Răican 10 septembrie 11:23
    "E interesant ca am primit la interval de trei zile o soluție identica de la Adrian Grigoriu, după părerea mea un foarte bun dezlegător. Totuși, coincidenta e prea mare..."
    Eu nu am primit soluţia d-lui Grigoriu... Părerea mea este că probabilitatea realizării unei grile identice la acest gen de problemă este de 1 la 1.000.000...
    Rămâne la aprecierea ta, Paul, pe cine declari câştigător şi cui trimiţi sticla de vin promisă.
    Îţi mulţumesc pentru colaborare şi te mai aştept cu altele la fel de frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă presupunem prin absurd, că au fost căutate aceleaşi 2 cuvinte de 15 litere care să poată fi înmulţite cu 27, tot n-ar ieşi, dintr-un raţionament absolut logic, următoarele depuneri identice. Şi chiar dacă ar fi şi aşa, ultimele 5 depuneri ar fi trebuit să fie diferite.
    Ca să mă fac mai bine înţeles, vă spun că şi la partida precedentă am fost suspicios în ceea ce priveşte o colaborare ascunsă între cei doi jucători de SCRABBLE, mai ales că nu mai fuseseră 2 câştigători până acum la partidele online. Mai exact, cu o partidă mai înainte, am mers cot la cot cu Bogdan VLAD până în ultimul tur, unde am "ratat" în mod voit un punct. Prietenii ştiu despre ce este vorba.
    În concluzie, dragi prieteni jucători, nu înţeleg de ce se întâmplă acest lucru. Se câştigă ceva atât de valoros, încât vrem să fim mereu în faţă, indiferent ce mijloace folosim? Mai mult de plăcerea de a participa la un joc al minţii, nu văd. Ştiam că jocul nu este în colaborare sau pe echipe, ci individual. Sau s-a schimbat ceva între timp?
    În speranţa că nu se va supăra nimeni pentru comentariul postat, vă mulţumesc pentru răbdarea pe care aţi avut-o citind aceste rânduri şi vă aştept cu argumente solide, dacă dumneavoastră consideraţi de cuviinţă că mai este nevoie de vreo intervenţie ulterioară.
    Dacă nu, tot ce mai spun, este:
    PĂCAT, mare PĂCAT!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ştiu ce să-ţi răspund, Claudiu, poate nu este aşa, însă evidenţa mă contrazice, bate la ochi...

    RăspundețiȘtergere
  4. În fond, e un joc în care te confrunţi mai mult cu tine însuţi, doreşti să găseşti o depunere cât mai valoroasă indiferent de ceilalţi, chiar dacă colaborează sau nu. De exemplu la turul 8 am ratat copilăreşte poziţia evident mai bună a unei depuneri (deşi găsisem cuvântul cel greu) şi asta m-a afectat, indiferent că alţii au depus mai slab.
    Este un joc prin corespondenţă, unii folosesc programe de anagramare, alţii colaborează, unii caută mai mult timp pe dexonline, alţii depun din prima, fiecare cum consideră.

    RăspundețiȘtergere