IMPORTANT! Clasamentul concursului „Dezlegătorul anului” se poate accesa din meniul de mai sus.

luni, 27 aprilie 2015

SCRABBLE: Partida 9 - Turul 16

Scrieţi depunerea la COMENTARII până duminică 3 mai, ora 12

33 de comentarii:

  1. Propunere pentru viitor. De analizat de către arbitru.

    Când un singur jucător găseşte punctajul top, propun să i se acorde un bonus de punctaj suplimentar de 10-15-20-25 puncte (rămâne de stabilit).

    De data asta C. Oglan a trecut pe primul loc şi fără bonus, dar pot fi cazuri când un jucător de la mijlocul clasamentului găseşte o depunere top, cu un bonus s-ar apropia mai mult de locurile fruntaşe. Astfel şi jucătorii care practic n-ar mai avea nicio şansă la câştigarea partidei ar deveni mai activi, ştiind că un bonus i-ar ridica în clasament.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu subscriu... însă majoritatea decide. Ca atare aştept de la fiecare jucător opinia în legătură cu această propunere. DA sau NU?

    RăspundețiȘtergere
  3. Partida 9 - Turul 16
    O8 - DATIV = 82 pct
    Victor STOIAN

    RăspundețiȘtergere
  4. De acord. În felul acesta emulatia subzista pe toata durata partidei si se evita lâncezeala cvasiprezenta pe final.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da ,pentru bonus.
    Eventual cel care gaseste o depunere top sa primeasca bonus ,un sfert din diferenta de punctaj din clasament a locului 1 si a celui care are depunerea top.Astfel cel care este pe o pozitie inferioara si gaseste ,,punctajul TOP,,,poate primi bonus mai mare ,iar cel clasat pe pozitie superioara ,bonus mai mic...:)...Cel de pe locul 1,daca gaseste depunerea top,eventual bonus ,un sfert ,din diferenta de puncte dintre locul 1 si 2....astfel cel care este clasat pe pozitie inferioara in clasament si gaseste ,,TOPUL,, dovedeste ca a fost mai ,,bun,, ca ,,superiorii ,, lui ...si merita un bonus mai mare...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesantă propunere, Dana, numai că pot exista diferenţe de 1 punct, 3, 5 puncte... şi ce facem, apelăm la zecimale?

      Ștergere
    2. :):) am anticipat ca o sa intrebati asa ceva!
      E simplu de calculat si cu zecimale.....mai greu putin de explicat si ..aplicat si ....acceptat...:)

      Ștergere
  6. De fapt ,cel aflat in fruntea clasamentului si gaseste depunea top,nu ar trebui bonificat.Oricum pozitia in clasament dovedeste ca este primul .Sa ramana in frunte ,il obliga ,sa aiba depunerile cele bune si sa pastreze pozitia pentru a nu fi surclasat.
    Bonificatia ,doar pentru ceilalti...atunci cand reusesc sa gaseasca depunerea TOP.
    Normal, Ciprian clasandu-se pe pozitia 2 in clasament ..si gasind depunerea Top,merita un si un BONUS.

    RăspundețiȘtergere
  7. ;) Nu merit nimic deocamdata. Poate începând cu partida viitoare, daca vom cadea cu totii de acord asupra bonusului. Ideea cu bonusul progresiv în functie de locul ocupat poate fi interesanta daca e încadrata în limite pertinente.

    RăspundețiȘtergere
  8. De remarcat totuşi că a găsi singur o depunere top se întâmplă destul de rar într-o partidă.

    RăspundețiȘtergere
  9. P9T16: O8: DATIV = 82 PUNCTE


    Gheorghe Chisăr

    RăspundețiȘtergere
  10. ADRIAN GRIGORIU

    P9 - T16 - O8 - DATIV = 82p

    Bonusul pe care-l stabilim ar trebui sa se acorde pt. depunerile top, unice, indiferent de locul in clasament si de cate ori se iveste ocazia

    RăspundețiȘtergere
  11. Partida 9 - Turul 16 ==>> O8 : DATIV = 82 puncte

    RăspundețiȘtergere
  12. Pare-se că sunteţi pe cale de a inventa un alt joc. Cum se va numi el?
    După ce că a fost umplută lista LOC cu alte zeci de cuvinte de 2 litere (evident, pentru a favoriza fel de fel de depuneri), acum bonificăm orice depunere? Haideţi să rămânem la clasicul SCRABBLE, că e mai frumos aşa. Nu de alta, dar ne încurcăm în propriile urzeli.
    NU- bonusului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Că nu eşti de acord cu bonusul, îţi respect părerea, dar afirmaţia că "ne încurcăm în propriile urezeli" nu o înţeleg, mai ales că ideea suplimentării listei cuvintelor de două litere îţi aparţine, Claudiu...

      Ștergere
    2. Pe aici, prin bătătura noastră, se lucrează ca la război. Ţesem strategii, nu covoare, evident. Acum, când văd unde se ajunge, parcă îmi pare rău că am fost promotorul împopoţonării LOC-ului. Era mai bine la SCRABBLE clasic, unde, cu o mare lipsă de modestie, spun că nu aş fi coborât niciodată sub locurile fruntaşe.
      (Şi pinguinii aplaudă de la geam, frenetic...)

      Ștergere
    3. Evident nici n-ar fi greu cu unul din multele programe care se bazează pe LOC. Văd şi eu cum se înjură aşa-zişii scrabblişti pe grupurile de feisbuc pe tema programelor folosite. Un scrabble prin corespondenţă bazat pe LOC ar fi o aberaţie.

      Ștergere
  13. P. HRISTODULO

    P9 - T16 - O8 - DATIV = 82 p

    RăspundețiȘtergere
  14. Este drept. E novoie de sansa si de o oarecare inspiratie de moment. De remarcat tenacitatea cu care Dana Huc s-a mentinut în top. Chapeau! M-am gândit de vreo doua ori ca am sa o devansez, dar au fost doar niste focuri de paie. La SLOASAR a raspuns prezent, iar la RAGNESC a contraatacat cu un cuvânt de valoare apropiata. Cred ca partida nu este înca decisa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar mai fi 6 litere de depus, nu cred că se mai poate întâmpla mare lucru.

      Ștergere
    2. sunt putine sanse sa se intample schimbari spre finalul acestei partide :)
      Ca o curiozitate daca privim Galeria castigatorilor:
      CLAUDIU a castigat partida 1+8 =9
      P.HISTODULO ......... 2+6= 9
      B.VLAD.......... 4+5 =9
      A.GRIGORIU 9(6,intors:))
      D.HUC si C.OGLAN....... 2+7 =9.....

      Ștergere
  15. De acord pentru un bonus de 25 de puncte acordat concurentului cu depunere top unică, indiferent de poziția ocupată. Ar trebui să știm daca majoritatea este de acord cu aceasta bonificare înaintea începerii partidei a zecea. Referitor la intervenția ta, Claudiu, nu vad ce mare revoluție scrabblistică ar constitui o mică derogare de la regulile oficiale. De altfel, orice competiție în orice domeniu este evolutiva. Regulile s-au ameliorat de-a lungul timpului în orice sport. Nu inventam noi nimic ieșit din comun. Una din motivații ar fi ca s-ar contracara lipsa de interes pe finalul partidei, atunci când diferența dintre unul sau doi concurenți clasați pe locurile fruntașe si plutonul urmăritor este substanțială.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok pentru bonusul de 25 de puncte.

      Reversul medaliei ar fi ca arbitrul să valideze o depunere pe care restul participantilor n-au depus-o pentru că au considerat-o evident greşită (şi o consideră în continuare). În cazul acesta depunătorul n-ar avea niciun merit. Consider totuşi că regulamentul e destul de bun, ce îi lipseşte ar fi nişte exemple concrete la fiecare din prevederi: asta da (exemplu din Dexonline), asta nu (exemplu). Astfel s-ar înlătura şi cel mai infim dubiu.

      Ștergere
    2. Mi-aţi citit gândurile? Tocmai voiam să lansez propunerea ca bonusul să reprezinte jumătate din punctajul pentru scrabble... dar la pagina turului 17. Acum o fac aici. Rog ca ceilalţi jucători să se pronunţe dacă sunt de acord cu bonusul de 25 de puncte.

      Ștergere
    3. Sunt consecvent în păreri, aşa că răspund cu NU.
      În cazul în care voi posta o depunere "EXTRASUPERULTRA" TOP, prefer să rămân la punctajul iniţial, fără 25-ul absolut nemeritat.
      Îmi susţin părerea în urma participării la partida lansată de Matei GALL, una în care simt, un pic, din competiţia "LIVE".

      Ștergere
    4. Cred că ar trebui mutată această postare la turul 17, pentru că puţini mai citesc din urmă.

      Ștergere
  16. Da ,pentru orice valoare a bonusului.

    RăspundețiȘtergere